E-mail deze uitspraak

Uitspraak waar naar gelinkt wordt vanuit de e-mail die gestuurd zal worden:

ECLI:NL:GHSHE:2016:5413
Gerechtshof 's-Hertogenbosch, 200.174.806_01

Inhoudsindicatie:

Artikel 236 Rv, gezag van gewijsde.

De kantonrechter heeft eiseres niet-ontvankelijk verklaard in haar vordering. Daartoe is overwogen: "De dagvaarding is incompleet en de stellingen daarin zijn onvoldoende toegelicht en onderbouwd. Mede ten gevolge hiervan blijven ook later in de procedure de stellingname, onderbouwing en verwijzingen aan de zijde van [eiseres] onvolledig en onvoldoende geordend en toegankelijk. [Gedaagde] wordt daardoor in haar verdediging geschaad."

Eiseres stelt tegen dit vonnis geen hoger beroep in, maar begint een nieuwe procedure bij de kantonrechter. Komt aan het eerder gewezen vonnis gezag van gewijsde toe?

Volgens de kantonrechter, in een tweede (tussen)vonnis, niet. In het hoger beroep van dit vonnis bekrachtigt het hof dat oordeel. De kantonrechter heeft in zijn eerste vonnis geen beslissing gegeven omtrent de rechtsbetrekking in geschil, maar slechts geconstateerd dat een inhoudelijke beoordeling en beslissing niet mogelijk waren. Het stond eiseres (thans geĆÆntimeerde) daarom vrij een nieuwe procedure te beginnen.

Van


Aan


Opmerkingen (optioneel)


E-mail

Terug

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie